Loading the content... Loading depends on your connection speed!

Lekkere koffie? 4 tips voor het maken van goede koffie!

verschillende soorten koffie

Een kop koffie drinken? De meeste van ons doen dit dagelijk. Maar hoe maak je nu van een ‘gewoon’ kopje koffie een kop koffie die nét even beter smaakt? Hier onze tips.

1. Schoon materiaal

Het klinkt vanzelfsprekend, maar zorg ervoor dat je koffiemachine, zetgroep, filter en dergelijke goed schoon zijn. Eventuele vervuiling van een van deze onderdelen kan de smaak van de koffie beïnvloeden.

2. Zacht water

In Nederland hebben we te maken met verschillende gradaties in waterhardheid. Hoe zachter het water, des te lekkerder de koffie. Woon je in een gebied met hard water? Dan is het wellicht een optie om een waterfilter in je koffiemachine te plaatsen. Zachter water zorgt er ook voor dat je apparatuur langer meegaat.

3. Goede koffie(bonen)

De basis van een goed kopje koffie is uiteraard de koffie of koffiebonen die je gebruikt. Welke het beste zijn voor jou hangt ook een beetje af van je smaak. De smaak van 100% Arabica bonen is anders dan die van de Robusta bonen of een koffieblend. Probeer verschillende soorten en merken uit en bepaal zelf welke koffie(bonen) jij het lekkerst vindt.

4. Warme kopjes

En last but not least … gebruik voorverwarmde koffie kopjes. Zo blijft de temperatuur van de koffie langer goed, waardoor de smaak ook beter uitkomt.

Enjoy!

Comments are closed.