Loading the content... Loading depends on your connection speed!

Cafeïne meest gebruikte drug ter wereld?

blog-cafeine-meest-gebruikte-drug-ter-wereld

Cafeïne zit o.a. in thee, koffie, frisdranken en chocolade. Minderen met cafeïne schijnt voor veel mensen toch echt een uitdaging te zijn. Daarom wordt cafeïne ook wel betiteld als de meest gebruikte drug ter wereld.

Onderzoek naar cafeïne

Laura Juliano, een Amerikaanse psychologe, toonde onlangs aan dat stoppen met cafeine moeilijker is dan gedacht. In Amerika gaat men zelfs zo ver dat een verslaving aan koffie nu officieel erkend is. Er werken daar meerdere academici aan een onderzoek om bewijs te verzamelen dat je lichamelijk verslaafd kunt raken aan cafeïne.

Toelaatbare hoeveelheid

Het advies is om niet meer dan 2 – 3 kopjes koffie per dag te drinken (max 400mg). Voor zwangere vrouwen en mensen met gezondheidsproblemen (denk aan een hartaandoening of bloedstoornis) ligt de limiet op 200mg (1-2 kopjes) per dag.

Geen idee of het team de benodigde bewijsmaterialen boven tafel krijgt om te bepalen of cafeine wel / niet verslavend is. Feit blijft dat de meeste mensen koffie, thee, cola en/of chocolade maar moeilijk uit hun dagelijkse eetpatroon kunnen schrappen…

Bron: Huffington Post

Comments are closed.